Logga

FAQ

Öppettider?

Alla dagar 08:00-24:00 under högsäsong December- Mars. April- November har vi öppet 09:00-15:00. 

Är det garanterat att se norrsken på kväll/norrskenssturer?
Nej det kan vi inte garantera, men vi hoppas såklart på det! I Kiruna ändras värdet väldigt ofta därför är det svårt att förutspå hur vädret kommer bli och vilka norrskens chanser man har förrän en stund innan man ser norrskenet. Eftersom norrsken - Aurora Borealis- är ett naturfenomen kan vi inte styra över detta. 

Hur stora är grupperna när man deltar i en tur?

Vi försöker hålla grupperna på 8 personer per guide. Om fler personer deltar i samma tur delar vi upp turen i mindre grupper eller sätter in extra guider. Detta för att göra en så bra tur som möjligt och mer personlig för gästerna. 


Var är mötesplatsen för turerna? Om ni inte valt ett hotell som upphämtningsplats möt vi på vårt kontor på Vänortsgatan 8 i centrala Kiruna. Om du valt hämtning från hotell kommer guiden möt er i huvud receptionen.


Hur många personer sitter på varje skoter för skoterturer? 

När ni bokar en tur med oss bokar vi alltid 2 personer per skoter där ni kan turas om att köra. Är ni ett sällskap får ni självklart dela skotrar med personer från er grupp. Vill ni köra egen skoter går det bra att boka "egen skoter tillägg". I online bokningen kan ni välja denna som alternativ till bokningen. Om någon av våra reseproducenter hjälper er med bokningen ber vi er informera oss om detta. Vänligen notera att tillägget betalas per person. Är man 2 personer måste man välja 2x egen skoter tillägg för att båda personerna ska få en egen skoter.  


Hur många personer sitter på varje hundspann?

På hundspannsturer är ni 2 eller 1 person per släde beroende på vilken ni väljer vid bokning. På de turer där guiden kör sitter ni 4-5 personer per släde.


Hur långt i förväg måste jag boka en tur?

Vi rekommenderar er att boka turen så långt i förväg som möjligt för att säkert få platser. Det går även bra att boka turen på plats i Kiruna. Dock kan vi inte garantera platser på just den tur ni vill åka på vid sista minuten bokningar. Självklart försöker vi hitta någon som ni kan följa med på. 


Hur bokar jag en tur med er?

Det lättaste sättet för att boka en tur är att ni väljer den tur ni vill delta i här på hemsidan. I kalendern nedanför väljer ni det datum ni vill delta i turen. Därefter följer ni bara instruktionerna.

Har ni behöver hjälp med bokning eller har frågor ber vi att ni vänder er till bokningen på info@kirunaguidetur.com så hjälper de er gärna.

Hur behandlas mina personuppgifter?

Den information om dig som du lämnar till oss, vanligtvis namn, mobiltelefonnummer, mejladress och i vissa fall hemadress kommer endast att användas i vår affärsrelation och aldrig delas med någon annan.

Vårt syfte med informationen är att säkerställa att du får relevant information om den aktivitet/resa som du bokat med oss dels ur kvalitetssynpunkt men också för din säkerhet under din vistelse hos oss.

När vi avslutat vårt uppdrag som du beställt av oss och affären är slutligt reglerad kommer vi att radera den information vi har om dig.