Logga

Avbokningsregler

page1image1754560

Betalning:

Betalning skall vara oss tillhanda senast 1 vecka efter bokning och alltid innan er ankomst. Sen betalning kan resultera i att turen avbokas.

Betalning kan göras via kreditkort via vårt online betalningssystem. Ni kommer att få en länk skickad till er där ni enkelt följer instruktionerna. Ni kan också betala till vårt bankgiro 5848- 2258. När ni betalar, ange ert namn och ankomstdatum som referens.

Avbokningsregler Individuella gäster:

Avbokning tidigare än en vecka innan turen:
Vi återbetalar hela summan förutom en bokningsavgift på 250kr.

Avbokning senare är en vecka men tidigare än 72 timmar innan turen:

Vi återbetalar 50% av summan.
Avbokning senare än 72 timmar innan turen:

Ingen återbetalning.

Kiruna Guidetur debiterar fullpris om man inte dyker upp på tur som man bokade.

Kiruna Guidetur kan inte ta ansvar om du bokar fel tur/datum. Kiruna Guidetur kan inte ta ansvar om flyg/tåg försenar eller

avbokas.

OBS! Abisko sky station/Samisk tur (Nutti sami siida) – ingen återbetalning om avboknings sker efter 14 dagar innan turen.

Grupper: (mer än 10 personer):

Avboknng tidigare än 3 veckor innan turen:
Vi återbetalar hela summan förutom en bokningsavgift på 250kr.

Avbokning senare än 3 veckor men tidigare än 72 timmar innan turen:

Vi återbetalar 50% av summan.
Avbokning senare än 72 timmar innan turen:

Ingen återbetalning.

Ändring

Vi tar betalt 200kr varje ändring.

page1image3701632 page1image3670016

Väder

Norrskenet är ett naturfenomen därför kan vi inte garantera att det kommer vara synligt på just er tur. Turerna körs även när det är mindre chans att se norrskenet.

Många turer är beroende av vädret. Om vi bedömer att vi inte kan genomföra turen (tex om det stormar eller är riktigt kallt) så erbjuder vi en alternativ tur. Ändringar kan komma med kort varsel.

Tur information!

Vi har några punkter som kan vara bra att känna till när ni ska delta i våra turer:

• Mötesplats på Icehotel:
Observera att icehotel har tre olika receptioner, huvud receptionen, den kalla receptionen inne i icehotel och dressing room där man checkar in om man bor i kallt boende.

Om ni ska bli hämtade på Icehotel för en tur med oss kommer vår guide att möta er i huvud receptionen, det är den första receptionen man ser när man anländer till Icehotel. (OBS! Om ni har bokat samisktur kan mötes plats varierar. Vänligen kolla på er bokningsbekräftelse)

• Mobiltelefon:
Ha gärna mobiltelefonen på och med er när ni ska hämtas för en tur och se gärna till att vi har fått ert mobiltelefonnummer. Guiden kan behöva nå er ifall att han/hon har problem med att hitta er eller för att kunna meddela er om eventuella förseningar. Om ni inte har möjlighet att ha mobiltelefonen med er, håll er gärna i närheten av receptionen på ert hotell. Om guiden ej får tag i er på annat sätt kommer guiden att kontakta hotellet ni ska hämtas på.

• Var i tid:
Om ni har möjlighet stå gärna färdiga för att åka vid receptionen på ert hotell 5 minuter innan ni ska hämtas. Guiden kan ha flera hotell att hämta gäster ifrån och kommer då att vara några minuter tidig på vissa hotell.
Det är ert ansvar att ni är färdiga den tiden som står angivet i ert program och vi kan inte garantera att vi kan vänta in er med hänsyn till andra gäster som är med på turen 
men vi gör så klart vårt bästa att lösa problemet om det uppstår. Om ni misstänker att ni blir sena till turen ber vi er att ringa oss och meddela detta.

• Allergier eller andra önskemål angående kosten:
Om ni har mat allergier eller önskar vegetariskt alternativ ber vi er meddela oss detta i god tid innan turen, gärna redan vid bokningstillfället, så ska vi göra vårt bästa för att ordna med ett alternativ till er men det är inget vi kan garantera för alla turen men för det mesta går detta att lösa. Vi meddelar er så klart angående detta.

• Linser
Vi rekommenderar att ni har kontaktlinser istället för glasögon på turer.

Vinterkläder

Vi förstår vikten av att ha bra kläder på sig i Kiruna. Temperaturen kan falla ända ner till minus 40och om det dessutom blåser kan man uppleva temperaturer nedåt minus 60?.

I alla våra turer ingår ett yttre lager för att hålla dig varm (se nedan) under din aktivitet, men vi rekommenderar att du även klär dig med ett undre lager (se nedan). Detta undre lager kommer fånga ett lager varm luft nära kroppen. Kläderna hjälper dessutom att avlägsna fukt bort från kroppen, vilket är viktigt för att hålla sig varm.

Vi har erfarit att personer från länder med varma klimat som besöker Kiruna kan ha problem att hitta och köpa sådana kläder. Därför har vi satt ihop ett speciellt ”Håll Värmen paket” som inkluderar det undre lager som du behöver när du besöker Kiruna. Klädpaketet kommer komplett i en praktisk ryggsäck (se nedan). Du kan boka paketet i förväg så har vi det redo för dig när du ankommer till Kiruna.

Övre lager (ingår under turerna)
Du kommer att få låna de här kläderna för varje tur. Om du har bokat en paketresa där varma kläder ingår under vistelsen är detta de kläder du får.

Vi hoppas ni får en riktigt trevlig vistelse här i Kiruna. Hör gärna av er till oss om ni har frågor.

Vänliga hälsningar Kiruna Guidetur AB

page3image1744032 page3image1743584 page3image1774272 page3image1782112 page3image1781888

Avbokning ICEHOTEL

Vårt bokningsteam kan hjälpa till med avbokning eller ändring av Er bokning. Ni kan avboka Er bokning utan kostnad inom 14 dagar från bokningstillfället. Om Ni avbokar efter detta men före 46 dagar innan ankomst kommer vi återbetala 75% av det totala beloppet. Om avbokning sker mellan 45 och 15 dagar före ankomst kommer vi att återbetala 25% av det totala beloppet. Avbokningar som görs inom 14 dagar före ankomstdatum är icke-återbetalningsbara och ICEHOTEL AB behåller 100% av värdet på er bokning.