Om oss

Företaget startades 1993 av Gunnar Selberg. Under de första åren var  nästan all verksamhet knuten till sommaren men med åren har vintern blivit en allt större del. Idag är vintern större delen. Fortfarande är guidade turer en stor del av verksamheten men kompletta paketresor växer hela tiden, samtidigt som de internationella gästerna utgör en allt större andel.

Kiruna Guidetur är ett fristående företag som har tillgång till alla produkter i Kiruna och på hela Nordkallotten och Lappland. Vi väljer alltid de mest prisvärda produkterna åt dig som kund när vi sätter ihop våra resepaket och turer.

Våra samarbetspartners är SAS, Icehotel, Kebnekaise fjällstation, Jukkasjärvi vildmarksturer, Ladtjojaure båttrafik , Abisko Turiststation, Riksgränsen m. fl.

Vi skräddarsyr arrangemang för företag och grupper, säljer paketresor till individuella och arrangerar guidade turer. I våra arrangemang bygger vi in det bästa av Kirunas natur och kultur. Vi har också souvenirbutiker på flygplatsen och i centrala Kiruna.

Kvalitet måste inte vara dyrt. Vi väljer våra samarbetspartners med stor omsorg och har erfarna guider som vet vad service innebär. Vi erbjuder genuina aktiviteter, turer och paketresor som bygger på Kirunas fantastiska natur och unika kultur.

Idag arbetar åtta personer på företaget året runt och under högsäsong är vi 14-15 heltidstjänster och några guider som arbetar deltid vid behov.

Gunnar Selberg, grundareGunnar Selberg, grundare
Yukiko Soshino Fredriksson, VDYukiko Soshino Fredriksson, VD
Finn Wiström, VerksamhetsansvarigFinn Wiström, Verksamhetsansvarig
Klaudia Kovacs, Camp managerKlaudia Kovacs, Camp manager