VINTERAKTIVITETER

Redaktionens val

Snöskotertur eftermiddagstur

Priset inkluderar: Guide, transfer, vinterkläder (stövlar, vinteroveraller, tjocka handskar, varm mössa). Turens längd: 3 timmar. Tiden för turen inkluderar: Transfer, tid för att byta kläder. Distans:15-30 km. Observera: Den som kör snöskoter måste ha körkort.

Från1 295 SEK

Heldag i vinterlandet

Vintern och snön i Lappland ger dig många möjligheter att ha roligt och få en genuin smak av det lokala livet i denna arktiska region. På denna tur får du möjlighet att  prova nästan allt på en och samma gång!

Från4 295 SEK

Sov i igloon ni själva byggt

Övernattningstur där ni sover i en skogsigloo som ni själva bygger. Med snöskoter åker vi till stugbyn vid Torne älven. Så snart vi bekantat oss med anläggningen går guiden igenom hur skogsigloobygget ska genomföras. 

Från1 995 SEK

Sov i igloo

Den lilla Igloobyn ligger vid Torne älv, Aurora Camp. Från campen åker vi skoterkälke mot Colosseum som vi ser ute på isen upplyst av marschaller. På renhudar runt elden spanar vi mot polarnattens himmel efter norrsken. 

Från2 995 SEK

Exklusiv Tur

Njut av en heldag på skoter för att se mer av naturen runt Kiruna! 
Turen startar i Kauppinen och går i varierad terräng från skog till sjö och fjäll.
Under turen stannar vi för en lunch runt öppen eld. 

Från1 295 SEK

Snöskotertur eftermiddagstur

Priset inkluderar: Guide, transfer, vinterkläder (stövlar, vinteroveraller, tjocka handskar, varm mössa). Turens längd: 3 timmar. Tiden för turen inkluderar: Transfer, tid för att byta kläder. Distans:15-30 km. Observera: Den som kör snöskoter måste ha körkort.

Från2 195 SEK

Snöskoter till ishotellet

ICEHOTEL är ett besöksmål i världsklass. I kombination med en snöskotertur genom den lappländska naturen för att ta sig dit blir det en helt magisk upplevelse! 

Från1 695 SEK

Älgsafari i Kalix älvdal – med garanti

Vi följer Kalixälvdal upp mot Nikkaluokta, ett område där det finns gott om älgar. Vi färdas med minibuss och stannar så snart vi upptäcker älg. Vi kommer allt närmare det magnifika högfjällsområdet med Kebnekaise när vi färdas upp i älvdalen. 

Från1 595 SEK

Snöskotertur med lunch

Snöskotertur i den vackra naturen längs Torneälven. Utanför de stora lederna följer vi "egna" spår för att komma närmare naturen. Vi åker alltid med smågrupper, fräscha skotrar och guider med känsla för service. Vi rastar i kåtan, sittandes på renskinn.

Från1 795 SEK

Norrskenstur med snöskoter, middag

Följ med på en kvällstur med snöskoter i den lappländska naturen. I midvintertid är dagarna korta men tack vare den vita snön, stjärnljuset och norrskenet så blir det aldrig helt mörkt. Det är en magisk känsla att åka ut i polarnatten och chansen att få se norrskenet.

Från3 695 SEK

Övernattningstur med snöskoter

Snöskotertur i den vackra naturen längs Torneälven. Utanför de stora lederna följer vi våra ”egna” spår till Aurora camp där ni övernattar i igloos. Campvärden tar hand om er vid ankomst och tillagar era måltider.

Från2 700 SEK

Svensk julafton

En komplett svensk julafton som vi firar i en stuga i skogen i Kurravaara. Vi åker ut med snöskotersläde och fäller en julgran, klär det, bakar pepparkakor och tittar på Kalle Anka klockan 15.00. Vi kommer också att besöka jultomten och barnen kommer att få presenter. Slutligen kommer vi att njuta av ett svenskt julbord.

Från1 535 SEK

Fikatur med hundspann

En tur med hundspann är ett fantastiskt sätt att uppleva naturen vintertid. Hundarna ylar och rycker i selarna för att få dra Er fram genom vildmarken. Så snart guiden lossar ankaret tystnar hundarna och det enda som hörs är snön under slädens medar.

Från1 750 SEK

Lunchtur med hundspann

En tur med hundspann är ett fantastiskt sätt att uppleva naturen vintertid. Hundarna ylar och rycker i selarna för att få dra er fram genom vildmarken. Så snart guiden lossar ankaret tystnar hundarna och det enda som hörs är den torra snön under släd

Från1 635 SEK

Norrskenstur med hundspann

Ögonen vänjer sig fort vid det bleka ljuset. Upplevelsen är mycket stark, annorlunda och mystisk. Tystnad, stillhet och action på samma gång. Chanserna att se norrsken är över 90 % om vädret är klart. När det är som bäst fladdrar norrskenet över himlen i olika färger.

Från2 155 SEK

Kör ditt eget hundspann - lunchtur

Du får först lära dig hur ett hundspann framförs. När du sedan själv lossar ankaret och hundarna drar iväg infinner sig en häftig känsla. Frihet, spänning och naturen allt på samma gång. Guiden är med hela tiden och hjälper dig vid behov. 

Från3 510 SEK

Övernattningstur med hundspann

Gästerna har möjlighet att åka i guidens släde, eller att köra ett eget spann med 3-4 hundar. En natts övernattning på vildmarkscamp med möjlighet till bastu. Fika, varm middag och frukost ingår. Stugan har ingen el och inget rinnande vatten.

Från21 100 SEK

Veckotur

Att spendera en vecka med hundspann är en fantastisk upplevelse. Ni kommer nära naturen på ett lugnt men samtidigt äventyrsfullt sätt och möjligheten att se vilda djur på nära håll är stor.

Från1 495 SEK

Skidtur

Vi åker skidor i det vackra vinterlandskapet runt Kiruna. Lugnet, friden och tystnaden är total. Det enda som hörs är skidorna och stavarnas knarrande mot den torra snön. 

Från1 195 SEK

Snöskovandring

En fantastisk tur upp på berget med en mycket fin utsikt över Torne älvdal. Området har ett rikt djurliv och vi ser ofta spår efter älg, ren, räv och hare. Om vi har tur kan vi även få se spår efter lodjur och kanske järv. 

Från1 895 SEK

Skotertur med isfiske

Följ med på en spännande tur med våra snöskotrar. Vi tar dig med på en tur genom djupa skogar i en vacker vintervärld i området kring Torneälven. Vi kör i små grupper och gör egna spår.

Från1 195 SEK

Snöskovandring, norrsken

En spännande kvällstur med snöskor i den Lappländska polarnatten. Vid midvintertid är dagarna korta uppe i Lappland, men tack vare den vita snön, stjärnljuset och norrskenet så blir det aldrig helt mörkt. 

Från2 750 SEK

Hundspannstur från flygplatsen

Att landa med flygplanet i ett vackert vinterlandskap och sedan åka med hundspann direkt från flygplatsen till Ishotellet är en upplevelse utöver det vanliga. Guiden välkomnar er i ankomsthallen och ni byter om till varma kläder. Hundarna väntar på er utanför dörren.

Från1 395 SEK

Aurora Colosseum

Med minibuss tar vi oss till vår camp som ligger vackert beläget vid Torneälven och vidare med skoterkälke mot Colosseum som vi ser ute på isen upplyst av marschaller. På renhudar runt elden spanar vi mot polarnattens himmel efter norrsken. 

Från1 695 SEK

Northern light chase by minivan

Med minibuss åker vi till norrskenet! Abisko, Björkliden, Jukkasjärvi, Gällivare, guiden kollar vart det är störst sannolikhet att se norrsken och vi åker dit, vi åker inom en radie på 125 km från Kiruna för att optimera just dina chanser att se norrsken. En perfekt tur för dig som verkligen vill se norrsken och ha tid till att ta bilder.

Från895 SEK

Besök på Ishotellet

En minibuss tar er till världs attraktionen ICEHOTEL som är ett unikt hotell gjort av is. På Ishotellet kan ni gå runt och se de olika konstverken i hotellrummen och iskyrkan.

Från2 100 SEK

Aurora musher

Kör hundspann och se norrskenet dansa på himlen ovanför er! Jakten på norrsken - Aurora Borealis- utgårfrån vackra Kalixfors med våra huskies. Två personer delar en släde och kan turas om att köra. Ta med familj och vänner och dela äventyret tillsammans! 

Från2 595 SEK

Älgsafari med häst

Att se skogens konung från hästryggen är värt att upplevas. Tystnaden och den vackra naturen ger oss en skön känsla av välbefinnande och att få en lunch bestående av lokala specialiteter är en trevlig avslutning på turen.

Från2 100 SEK

Husky eftermiddag - Kör ditt eget hundspann

Eftermiddagsturen är perfekt för dig om du vill komma ut och njuta av den Lappländska vintern medan du kör ditt eget hundspann med fem hundar genom det glittrande vita landskapet. Ta med dina vänner och din familj så de kan dela släden med dig. 

Från2 795 SEK

Övernattningstur med skidor

Ni åker skidor nedströms på Torne älv. Lugnet, friden och tystnaden är total. Det enda som hörs är skidorna och stavarnas knarrande mot den torra snön. Sista biten åker ni genom skogen upp till kåtan på kullens topp. 

Från3 465 SEK

Samisk tur med en kort renslädestur

Följ med på ett spännande äventyr där ni får träffa renar och lära er mer om samisk kultur.

Från2 595 SEK

Norrskenstur med häst

Att se det sprakande norrskenet och en stjärnklar himmel från hästryggen är en fantastisk upplevelse. Avkoppling när den är som bäst, i mörkret litar vi helt på våra fyrfota vänner och tystnaden bryts ibland av hästarnas frustande.

Från1 795 SEK

Main cabin

Lehtisaari is a small Arctic Island paradise on the Torne River in northern Sweden. With just three cabins and suites, it is the perfect place to relax in silence. The island is accessed by snowmobile during winter and by boat during summer, adding to your unique Norrland holiday. Looking for a package trip or need help deciding which cabin is right for you?

Exklusiv isfisketur med snöskoter


The beautiful frozen lakes of Lapland might seem bare and empty of life, but under the surface the fish are still active! 

In this exclusive tour, we take you to even more remote fishing locations, for a truly immersive experience!

With a reindeer skin to sit on and a simple hole in the ice, you try your fishing luck for species like arctic char and trout after having driven your snowmobile through the arctic forests and rivers of Swedish Lapland. And as you do, your guide will prepare you a warming lunch over an open fire. Does it get any better?

Does this sound like the adventure for you? Send us a booking request today!

Från2 100 SEK

Fjälltur med Islandshästar

På den här turen rider vi med islandshästar nära Kebnekaise, Sveriges högsta berg. En perfekt tur om du vill se fjälltopparna från ett nytt perspektiv i kombination med ljuset under sommaren och hösten.

Från1 300 SEK

Lilla ridturen

Vi rider en kortare tur på våra härliga islandshästar. Ridturen tar ca 1 timme och anpassas efter ridvanan i gruppen. En tur både för dig som har ridvana och för dig som vill prova på att rida. Du hjälper till att göra i ordning hästarna före och efter turen.

Kategorier